Smoke effekt Gimpben

GIMP, amivel te is retusálhatod a képeid.

A GIMP egy tökéletes, ingyenes alternatívája az egyik legnépszerűbb képszerkesztő programnak. Nagy előnye, hogy Linuxon is használható. Tudja ugyanazon funkciókat, mint a versenytársa. 

Alapvető képszerkesztési opciók, mint a telítettség, színegyensúly, expozíció, árnyékok, kontraszt, szintek, görbék mind jelen vannak, éppúgy mint a különböző művészi effekteket adó szűrők. 

Az eszközök között megtalálható számos művészi ecset, amivel akár felhőket is festhetünk az égre. Egyik népszerű retusálási eszköz, a javítás szintén megtalálható. Egy területet kijelölve átmásolhatjuk a hibásnak vélt részekre, kijavítva ezzel az arcbőr hibáit. Vagy akár egy belógó tereptárgyat is eltűntethetünk, a Photoshopban megszokott módon. Mindezt teljesen legálisan, egy ingyenesen elérhető programmal.

A következő videón most mégsem retusálok, hanem a rétegek használatát mutatom be, mellyel füst/köd/pára szerű effektet viszek egy fotóra. Ha kíváncsi vagy rá nézd meg az 5 perces videót.  Az aktom retusálását a következő alkalomra hagyom. Á, inkább mégsem, az órákig tartana. 😀 

 

Nagyítsd ki a jobb láthatóság miatt!

Ha többet szeretnél tudni a Gimpről, a wiki majdnem mindent tud. https://hu.wikipedia.org/wiki/GIMP

A hivatalos oldalról le is töltheted a legfrissebb Gimpet. https://www.gimp.org/index.html

 

a tevékenységem szünetel

Sajnos mind a kapacitáshiány, mind a KATA változások miatt egyenlőre nem vállalok új megbízást.

Amennyiben érdekelne valamelyik szolgáltatásom, vedd fel velem a kapcsolatot, egy-egy kisebb megbízás talán épp belefér.