Weboldal háttérkép készítés Photoshopban

Weboldal grafikai design

Egy megálmodott grafikai design néha sokkal egyszerűbben megvalósítható Photoshop által, vagy Illustratorben, mint a tartalomkezelő rendszerekben (CMS), kódolásról nem is beszélve.

Hiába vagy jó webfejlesztő, ha nem vagy grafikus, szükséges egy munkatárs, aki megálmodja és elkészíti a designt. Nagy honlapkészítő cégek pont ezért drágák, mert minden munkafolyamatra más-más embert alkalmaznak. Persze a végeredmény kétségtelenül professionális lesz, mert a maga területén feltehetőleg jártas szakemberekkel van dolgunk.

 

Egy webdesignernek ellenben átfogó, ám éppen ezért kevésbé specifikus, nem olyan mélységben jártas bizonyos területeken. Magam részéről a frontend részt szívesebben képviselem. Miről is beszélek?

Funkcióját tekintve a frontend fejlesztő az, aki a kinézetért felel, a backend pedig az, aki az adatok feldolgozásáért.  Aki  mindkét oldalhoz nagyon ért, az pedig a full-stack developer. Azt olvastam őket viccesen Unikornisoknak hívják. Biztos, mert olyan kevés van belőle, hogy szinte mesebeli lények.

Persze a határvonalak elmósodnak a személyes kompetenciák által.

Hogyan csinálja a webdesigner?

Egy kedves barátom megkeresett, hogy nem társulunk-e egy projektben, ami kilátásban van neki. Bevallom a határidő rövidsége, és a komolyabb backend háttér szükségessége elbizonytalanított, de végül is belevágtunk.

A webdesign ezúttal nem az én érdemem. A kapott látványterv alapján megpróbáltam teljesen olyat létrehozni WordPressben. De mint a bejegyzésem elején is írtam, van amit a WordPress nem tud. Így a weboldal ikonjait, gombokat,színátmenetes és üres betűket Illusztratorben, a blockjainak hátterét Photoshopban alkottam újra a kapott grafikákat felhasználva.

Nézzétek meg az egyik  háttér készítésének  videóját is!

a tevékenységem szünetel

Sajnos mind a kapacitáshiány, mind a KATA változások miatt egyenlőre nem vállalok új megbízást.

Amennyiben érdekelne valamelyik szolgáltatásom, vedd fel velem a kapcsolatot, egy-egy kisebb megbízás talán épp belefér.