Logó design

Logó, a cég arca

Logót számtalan módon lehet készíteni. Én kedvencem az Illustrator, mert vektorgrafikus ábrákat könnyen méretezhetünk bármilyen felületre. A logó tálalása persze az ügyfélnek mindig mockupokkal történik, lásd borítóképem. 🙂 

Mivel a logók gyártásával eljátszadoztam és már elég késő van, így rövidre fogom ezt a bejegyzésem is, nem kezdek el a logók típusairól beszélni. 

Ám fontos megemlíteni, hogy nincs mindenkinek tökéletes logó. Mindig a cég profiljára szabva kell készülnie, a megrendelő ízlését éppúgy figyelembe véve, mint a célközönséget. Egyik sem elhanyagolható. Az ügyfélnek érdemes előzetesen mintákat mutatni, majd a 2-3 verziót felvázolni, hogy válasszon.

A logónak monokrómban és színesben, névjegykártyán, weben, szórólapon, reklámtárgyakon is jól kell hogy mutasson. 

Ismerek egy hölgyet, akinek szüksége lenne egy logóra. Adtam neki némi támpontot, hátha talál kedvére valót, ugyanakkor ez meghozta az én kedvem is a logó készítésre.

Néhány logónak bennt hagytam a fekete hátterét. Az aranyozott design így jobban átjön, de egy texturált papíron, dombornyomással készítve igazán elegáns hatást érhetünk el vele.

Laura logójának fekete betűi például a zöld hátterű oldalamon nem tökéletes. Még jó, hogy ez nem az ő weboldala. 😀

A logókhoz ingyenes sablonokat használtam, melyeket megtalálod Vecteezy oldalán, illetve az aranyozottak a Freepik jóvoltából készültek.

Immár egy éve gyűjtöm a mockupokat, vektor képeket, betűtípusokat, ecseteket, textúrákat Illustratorban és Photoshopban is egyaránt. 

Azt hiszem legközelebb valami Photoshopos, watercolor designnal rukkolok elő. Érdekelne?

a tevékenységem szünetel

Sajnos mind a kapacitáshiány, mind a KATA változások miatt egyenlőre nem vállalok új megbízást.

Amennyiben érdekelne valamelyik szolgáltatásom, vedd fel velem a kapcsolatot, egy-egy kisebb megbízás talán épp belefér.